Aktuelt

Aktuelt

Vestbase — en regional vekstmotor og aktiv samfunnsaktør

Helt siden starten i 1980 har Vestbase fremstått som en viktig temperaturmåler og referanse på stemning og næringsutvikling i vår region. Basens vekst og stadig mer omfattende tjenestetilbud, der over 50 ulike bedrifter i dag betjener petroleumsaktiviteten i Norskehavet, har satt sine tydelige spor på Nordmøre.

Aktuelt

Derfor setter Neas nabolaget først

Som en regional leverandør av lys i stua, strøm i stikkontakten og nett på mobilen jobber NEAS med å gjøre hverdagen enklere for folk i regionen. Den store drivkraften er lokalsamfunnet. Nå skal de bidra ytterligere til å styrke dette fellesskapet.

Aktuelt

Sammen vil de løfte helse som næring på Nordmøre

Det ligger store vekstmuligheter innenfor helse i regionen. Nå går Nordmøre Revisjon og Helseinnovasjonssenteret sammen for å løfte helse som næring ytterligere.

Aktuelt

– Symbolet på hva samarbeid kan gjøre

Med hele Nordmøre som tilskuer har Kristiansund Ballklubb (KBK) ikke bare skapt store øyeblikk på fotballbanen, men også i lokalsamfunnet. – Det er ingenting som samler Nordmøre som fotballen, sier Rune Edøy i Tidens Krav.

Administrerende direktør i SpareBank 1 Nordvest Odd Einar Folland gratulerer Talgø MøreTre AS som vinner av prisen Årets Verdiskaper i 2017.

Aktuelt

Vi heier på Nordmøre!

Nordmøre. En region med et rikt og mangfoldig næringsliv, fylt av små og store gründere og selskap som bygger og skaper verdier for seg selv og for samfunnet rundt seg.

Aktuelt

– De ansatte er navet i Vestbase-hjulet

Vestbase har ca. 600 ansatte i ulike leverandørbedrifter inne på baseområdet i Kristiansund. Det er logistikk- og serviceknutepunktet for offshoreaktivitet i Norskehavet. En arbeidsplass der folk virkelig trives. Et av mange trivselstiltak på basen er deres eget «VM i truck» – et «Vestbase-Mesterskap» som samler og engasjerer de ansatte.

Aktuelt

En festival full av godbiter

I helgen arrangeres Snadderfestivalen for tredje gang på Rådhusplassen i Kristiansund. Festivalen der byen forvandles til et matmarked full av norskprodusert mat og drikke med god kvalitet og håndverkspreg.

Aktuelt

Nye utfordringer krever ny kompetanse

SpareBank 1 Nordvest skal ikke bare være en lokalbank, de skal være en konkurransedyktig lokalbank. Det har resultert i fem nyansettelser hittil i år – og rekrutteringen baserer seg på den nye virkeligheten til banken, og mest av alt, til kundene.

Aktuelt

Amfi har røttene godt plantet på Nordmøre

Amfi er i dag landets største kjøpesenterkjede. Eventyret startet i en låve i Surnadalen, og Amfi-sentrene på Nordmøre er fortsatt lokalt eid, med et sterkt engasjement for lokalbefolkningen.

Aktuelt

Regional rekrutteringsmotor i særklasse

12 år. 69 traineer. Mange nye innbyggere og et lass med kompetanse til regionen. Kom Trainee står seg som et unikt eksempel på regional rekruttering. Akkurat nå jobbes det med å rekruttere 6 nye kandidater som skal inn i noen av medlemsbedriftene høsten 2018.

Aktuelt

Lærer opp morgendagens problemløsere

En bedrift som tar saken i egne hender og sørger for at morgendagens kompetansebehov er å finne i regionen, er Nordmøre Energiverk (NEAS). Årlig tar de inn flere nye lærlinger. Det er lokal opplæring løst på beste vis.

Aktuelt

Lokal annonsering gir mer enn bare god reklame

Det er mange måter å bygge merkevare på. En bedrift som har tenkt strategisk når de har bygd opp sin merkevare, er Notar. – Det handler om å være der folket er, og det handler om å legge igjen verdier i lokalsamfunnet, sier Notar-eier Erik Pettersen.

Aktuelt

Lokal revisjon og kompetanse

Det største revisjonsselskapet med hovedkontor utenfor Oslogryten finner vi her på Nordmøre. Det er kortreist. Har inngående lokalkunnskap – og svært høy kompetanse.

Aktuelt

Kortreist kompetanse

Medlemsbedriften Nordmøre Revisjon bistår kunder med å holde orden på regnskapet; som revisor, regnskapsfører og som rådgiver. Med kontorer i Kristiansund, Aure, Sunndal, Surnadal og Tingvoll, i tillegg til et i Molde, er dette en bedrift med Nordmøre godt inne i ryggmargen.

Aktuelt

En konsertopplevelse du sent vil glemme

Operaen i Kristiansund har satt sammen et imponerende sesongprogram for høsten og våren 17/18, og den aller første konserten i Festiviteten er det Reza e i Ragazzi som står for. Noen av Norges beste mannlige operatenorer kommer nemlig til Nordmøre i oktober. Nærmere bestemt til Kristiansund.

Aktuelt

En stolt verdiskaper i regionen

Lokal forankring, lokalt engasjement og lokale kunderådgivere står sterkt hos forsikringsselskapet Gjensidige Forsikring Nordmøre og Romsdal.

Aktuelt

Skal bli en «folkeaksje» for hele regionen

Noteringen på Oslo Børs vil gjøre SpareBank 1 Nordvest enda bedre rustet for fremtidens vekstmuligheter.

Aktuelt

Hele Nordmøre må ta i et tak for høyere utdanning i regionen

Det pågår en spennende prosess med utvikling av Campus Kristiansund. Et høyere utdanningstilbud som i samspill med næringslivet skal utdanne ungdommer til dagens og fremtidens arbeidsplasser på Nordmøre. En soleklar hjertesak for Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN).

Aktuelt

Næringslivets talerør

Medlemsorganisasjonen Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) jobber for å gjøre en forskjell. Til det beste for næringslivet i regionen.

Aktuelt

Gjør drømmer til virkelighet

I 25 år har Geir Mork (58) vært kunderådgiver i SpareBank 1 Nordvest. Nyetablerte Jan Roger (25) og Anne Renate (22) takker Geir for at boligdrømmen deres er blitt virkelighet.

Aktuelt

Vi elsker KBK!

KBK har skapt en bølge av positivitet på Nordmøre. Innbyggerne, næringslivet, offentlige- og private aktører samles nå for å heie fram «Laget for lidenskap».

Aktuelt

Glad politiet kom

Når 70 nye arbeidsplasser er besatt i politiets nye kompetansesenter for lønn og regnskap i Kristiansund håper Toril A. Lystrup i Bedriftspartner på et styrket fagmiljø hele regionen kan dra nytte av.

Aktuelt

Takker nordmøringen for opera-suksessen

– Operaen er et godt eksempel på hvordan nordmøringer har kjempet seg fram og fått til ting på tross av og ikke på grunn av, sier operasjef Line Lønning Andresen.

Aktuelt

Lar barn og unge bli  kjent med lokalt næringsliv

Allerede før de unge har tenkt på å flytte ut av kommunen lokker Sunndal Næringsselskap (SUNS) ungdommen til å flytte hjem etter endt utdanning.

Aktuelt

Må se til Romsdalen

Nordea-sjefen mener det er flere momenter som spiller inn for at Kristiansund og Nordmøre skal lykkes som region.

Aktuelt

Mener Nordmøre må lære av KBK

Oljejournalist i Tidens krav, Alexander Lehmann (28), mener vi nordmøringer må samarbeide på tvers av ulike selskaper for å lykkes i nye tider.

SpareBank 1 Nordvest engasjerer seg i lokalsamfunnet. Her ser du bankansatte iført KBK drakter, bildet er tatt i forbindelse med en annonse.

Aktuelt

Elsker fortsatt Nordmøre etter 181 år

Gjennom å være dyktig, nær og aktiv bygger SpareBank 1 Nordvest et godt grunnlag for kommende generasjoner.

Kraft

Gir Nordmøre grobunn til å vokse

Ved å ligge i front med bredbåndsutvikling og modernisering av strømnettet vil NEAS være med nordmøringene inn i framtida.

Aktuelt

- Opptatt av hele Nordmøre hele tida

Sjefredaktøren i Tidens Krav har som mål at leserne skal elske hele Nordmøre.

Matproduksjon

Fant lykken i stappa

Karin Bakke (58) ble sjuk av nedbemanninger og kutt i Posten. Redningen ble den tradisjonelle limar-stappa i Kristiansund.

Gudmund Kårvatn ønsker å utnytte alle ressursene han har på gården i stedet for kun å rendyrke én.

Aktuelt

– Alt går hvis du vil det nok

Gudmund Kårvatn har skapt ti arbeidsplasser der ingen skulle tru at nokon hadde jobb.

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige