Aktuelt

Gudmund Kårvatn ønsker å utnytte alle ressursene han har på gården i stedet for kun å rendyrke én.

Foto: Kristian Mykleset

– Alt går hvis du vil det nok

Gudmund Kårvatn har skapt ti arbeidsplasser der ingen skulle tru at nokon hadde jobb.

Den ligger så langt inn i Todalen du kan komme med bil. Når underlaget skrifter fra asfalt til grus, er det fortsatt noen kilometer igjen. Vegen slynger seg oppover gjennom skogen, før gården åpenbarer seg på ei frodig slette med ørretelv og beite. Her, ved foten av fjellheimen, langt fra folk, har Gudmund Kårvatn satset og lykkes. Og det er nettopp naturen som er suksessfaktoren.
– Jeg ønsker å utnytte alle ressursene vi har her på gården i stedet for kun å rendyrke én, sier Gudmund Kårvatn.

Jeg har en lidenskap og en sterk kjærlighet til stedet. Jeg tror på det vi driver med, er sta og full av patriotisme. Jeg ser bare muligheter her.

Gudmund Kårvatn.

Renest luft og vann

Det har vært gårdsdrift på Kårvatn siden 1400-tallet. Lenge gikk hovedleden mellom Nordmøre og Oppdal rett over tunet. Dette er stedet som har Europas reneste luft og reneste vann.
I 1890 startet familien opp med turisme, og fortsatt står det en ubetjent turistforeningshytte på tunet. Turismen har lagt grunnlaget for den suksessrike fjellsport-butikken Gudmund driver på gården. Oppe på setra går verdens beste biff og spiser seg opp på fjelltimotei og blåbærlyng. De skal være med å skrive neste kapittel om Kårvatn.
– Vi starta med Angus-kyr i 1991. Men da faren min ble sjuk og senere døde, stoppet det litt opp. Sammen med kona Cathrine er han nå klar til å kjøre på igjen for å utvikle merkevaren Angus Kårvatn. Vi har bestemt oss for å levere det beste kjøttet. Derfor har vi et forhold til hvert individ, og er opptatt av at hvert enkelt dyr skal ha det godt fra de fødes til de ligger på en tallerken, sier Kårvatn.

Magefølelsen vinner

Cathrine og Gudmund Kårvatn er opptatt av å ha tett dialog med de som kjøper kjøttet. Blant kundene hans er restauranten To rom og kjøkken i Trondheim og Annis Pølsemakeri i Mathallen i Oslo. Det er nesten så kundene kan spesialbestille det kjøttet de vil ha utifra alder på dyret når det slaktes og hva det har spist.
Kårvatn er hjemmet til Gudmund, kona Cathrine og barna. Men det er også arbeidsplassen til ti personer. Gudmund er klar på at alt er mulig så lenge en bare vil det nok.
– Jeg har en lidenskap og en sterk kjærlighet til stedet. Jeg tror på det vi driver med, er sta og full av patriotisme. Jeg ser bare muligheter her, sier han, og ber folk gå for drømmene sine.
– Mange sliter med at ting skal gjøres slik de alltid er blitt gjort, og tør ikke gjøre det de tror på. Jeg mener derimot at god tro og en god magefølelse kan være viktigere enn budsjettet. Alt går, bare du vil det nok, sier Gudmund Kårvatn.

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige