Aktuelt

Foto: Nathan Lediard. Amfi Sunndal.

Amfi har røttene godt plantet på Nordmøre

Amfi er i dag landets største kjøpesenterkjede. Eventyret startet i en låve i Surnadalen, og Amfi-sentrene på Nordmøre er fortsatt lokalt eid, med et sterkt engasjement for lokalbefolkningen.

Amfi betyr mye for mange på Nordmøre, og det er ingen tvil om at Amfi elsker Nordmøre.  Det var her det hele begynte i 1967, med en 60 kvadratmeter stor låve som fikk navnet «Nedre Sæther Handel».

Fra en omsetning på 250.000 kroner det første året, har det vokst frem en kjede med 77 kjøpesentre med over 30 milliarder i omsetning i butikken. Og fortsatt er de fire Amfi-sentrene viktige for det totale handelstilbudet på Nordmøre.

– Med kjøpesenter i Surnadal, Sunndal og Kristiansund, dekker vi hele Nordmøre. Amfi ble startet i Surnadal, og Nordmøringen får derfor et spesielt «eierforhold» til sentrene, sier Svein Haga, senterleder på Amfi Futura.

Nordmørskunden er ikke som alle andre kunder 
Amfi skal ikke være som alle andre senter. De har blitt formet av røttene sine.  

– Sentrene er som den typiske nordmørskunden: folkelig, trofast og omgjengelig. Vi har også svært dyktige butikkdrivere, de kommer fra nærområdet og ønsker å satse her. Det gir kundene et unikt mangfold, sier Lorentz Sæter, senterleder på Amfi Surnadal.    

Amfi-sentrene skal være ledende på utvalg av butikker, men de skal også være en naturlig møteplass.

– For den typiske nordmørskunden er det like viktig å få slå av en prat – så kommer handelen av seg selv, sier senterleder på Amfi Storkaia Brygge, Svein Aage Neergaard. 

Utvikling i fokus
Senterlederne er opptatt av å utvikle seg i takt med lokalsamfunnet, og jobber hele veien med å være et godt tilbud for lokalbefolkningen på Nordmøre.

– Vi ønsker å være et hjerte i lokalsamfunnet. Vi vil være hverdagsstorstuen til folk – noe vi også opplever at vi er. Her skal det være trivelig å være. Basisen vår er handel, kaffelag og service, det finner lokalsamfunnet hos oss, sier senterleder på Amfi Sunndal, Bergsvein Brøske.

Amfi-gründer, eiendomsinvestor og surnadaling, Lars Løseth, har stor tro på de lokale Amfi-sentrene på Nordmøre, og sier seg helt enig med senterlederne:

– Hvert enkelt senter må utvikle seg i takt med lokalsamfunnet og handelsutviklingen. Det er nøkkelen for å kunne gi lokalbefolkningen det beste tilbudet til en hver tid.    

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige