Aktuelt

Foto: Vestbase

– De ansatte er navet i Vestbase-hjulet

Vestbase har ca. 600 ansatte i ulike leverandørbedrifter inne på baseområdet i Kristiansund. Det er logistikk- og serviceknutepunktet for offshoreaktivitet i Norskehavet. En arbeidsplass der folk virkelig trives. Et av mange trivselstiltak på basen er deres eget «VM i truck» – et «Vestbase-Mesterskap» som samler og engasjerer de ansatte.

– Det er viktig å trives på jobben. Det handler om trygghet, samhold og danner et solid grunnlag for videre vekst og utvikling, sier Anne Helen Wenaas på Vestbase.

Wenaas har jobbet på Vestbase i 24 år. Hun er kranfører, hovedverneombud og koordinerende hovedverneombud i konsernet, NorSea Group, som Vestbase AS er en del av. Og hun har et stort hjerte for hele Nordmøre.

– Når jeg begynte på Vestbase tidlig på 90-tallet, så hadde jeg aldri sett for meg at en arbeidsplass skulle forme og utvikle meg slik Vestbase har gjort. Heller ikke kunne jeg forestilt meg den formidable utviklingen som har skjedd på denne tiden. Det er et særdeles godt arbeidsmiljø for oss som jobber her, med gode dialoger og takhøyde for drøftinger som gjør at vi beveger oss fremover, sier hun.

Wenaas er sikker i sin sak; fornøyde medarbeidere bidrar med positivitet og engasjement, noe som igjen skaper resultater.

– Det er mye kraft i å trives på arbeidsplassen sin. Det er alle sitt ansvar å skape trivsel rundt seg, men det er også viktig at godt kulturarbeid, inkludering og tilrettelegging for gode trivselstiltak er forankret i ledelsen.

– Alle de ansatte utgjør navet i hjulet her. Det er de som får ting til å skje, utvikler oss og utfordrer oss i positiv forstand, sier administrerende direktør Alf Dahl. 

Et trivselstiltak litt utenom det vanlige 
På Vestbase har de mange tiltak for at folk skal trives og ha en trygg arbeidsplass. Et av tiltakene er litt utenom det man ellers ser på en arbeidsplass; Vestbase sitt eget mesterskap i truckkjøring, populært kalt «VM».  

– Dette er et HMS-arrangement som samler og engasjerer alle her, uansett hva de jobber med til vanlig. Dette foregår etter arbeidstid – med spennende konkurranser av ulike slag, felles middag, sveler, kaffe, og premieutdeling. Uteområdet fylles opp med glade kolleger, klare for å sikre seg tittelen som vinner av VM i truckkjøring. Det gir oss en positiv «boost» som vi tar med oss gjennom året, sier Wenaas.

– Det er godt å ha en arbeidsplass der man kan glede seg over hver ny dag, og jeg er veldig heldig som har så mange fantastiske kollegaer. Det er vi i felleskap som er avgjørende for at visjonen om å være «Norges triveligste base» forblir en realitet, sier Wenaas med et stort smil om munnen.

Foto: Vestbase

Foto: Vestbase

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige