Aktuelt

Foto: Fotograf Engvik

En festival full av godbiter

I helgen arrangeres Snadderfestivalen for tredje gang på Rådhusplassen i Kristiansund. Festivalen der byen forvandles til et matmarked full av norskprodusert mat og drikke med god kvalitet og håndverkspreg.

På fredag og lørdag kommer utstillerne under årets festival til Rådhusplassen og byr de oppmøtte på varierte produkter av kjøtt, fisk, frukt, bær, bakst og annet snadder. 

– Det blir smaksprøver, mat som kan nytes på plassen og mat du kan kjøpe med hjem. I et av teltene på Rådhusplassen er det Ølbryggerfestival – der vil man møte profesjonelle ølbryggere, hvor det vil være mulig å smake på deres håndverksøl, sier Cathrine Husby fra Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN).

Utstillerne under årets festival er i all hovedsak fra Møre og Romsdal og Trøndelag – av kommuner på Nordmøre er Kristiansund, Halsa, Gjemnes, Sunndal, Smøla og Surnadal representert. 

Barnas Snadderfest
Snadderfestivalen ble for første gang arrangert i 2016, og den ferske festivalen vokser stort for hvert år som går. I fjor ble Ølbryggerfestivalen og fagseminaret Appetitt for Nordmøre lansert som et tilskudd til festivalen – i år setter arrangørene barna i fokus og lanserer et arrangement for de unge. 

– «Barnas Snadderfest» er et arrangement med fokus på mat fra havet. Det blir blant annet klippfisktaco-verksted, hvor barna kan komme og lage sin egen klippfisktaco. I tillegg til flere andre gøye aktiviteter for barn og unge – så nå håper vi at mange barnefamilier på Nordmøre tar turen til Rådhusplassen når vi inviterer til Barnas Snadderfest, sier Husby. 

Barnas Snadderfest arrangeres på Piren lørdag 9. juni, i tillegg arrangeres det et matkurs for barn fredag 8. juni i kantina på Rådhuset. Så her er det noe for enhver smak! 

Samarbeid gir resultater
Den årlige festivalen har blitt til gjennom godt samarbeid mellom flere aktører på Nordmøre.

– Sammen ønsker vi å fremme god norskprodusert mat og drikke. Vi vil at festivalen skal utvikle seg videre til å bli en signalopplevelse for Nordmøre, hvor produsentene virkelig får vist seg fram, sier Husby.

– Vi ønsker enda flere produsenter med på laget. Vi vil dyrke og fremme den mat- og drikkekulturen som allerede er høyst til stede i Norge og her på Nordmøre.

Åpningstider og mer informasjon finnes på www.snadderfestivalen.no

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige