Aktuelt

Foto: Per Heimly

En konsertopplevelse du sent vil glemme

Operaen i Kristiansund har satt sammen et imponerende sesongprogram for høsten og våren 17/18, og den aller første konserten i Festiviteten er det Reza e i Ragazzi som står for. Noen av Norges beste mannlige operatenorer kommer nemlig til Nordmøre i oktober. Nærmere bestemt til Kristiansund.

Et fyrverkeri av stemmer
Reza e i Ragazzi, eller «Reza og gutta» på norsk, består av dirigent og pianist Reza Aghamir, kjent som en rebell i det norske klassiske musikkmiljøet, og en gjeng med svært dyktige herresolister. Disse sangerne har til sammen sunget hovedrollene i mange kjente operaer.

– Reza e i Ragazzi kan ta pusten fra de fleste, men når man i tillegg får de på scenen i ærverdige Festiviteten – ja, da blir det et skikkelig fyrverkeri! Sier operasjef Line Lønning Andresen.

Reza og gutta har mange kjente operasangere i stallen, og til Kristiansund får de med seg blant annet David Fielder, Jørgen Backer og Thor Inge Falch som alle tre har stått på scenen i Festiviteten tidligere under ulike operaoppsetninger. Operasjefen understreker at konsertene med Reza og gjengen blir full av humor og sjarm.

– Dette er klassisk sang og musikk på en helt ny måte – det er opera for de som ikke tror de liker opera, forteller hun med et smil.

Det er ikke første gang Reza e i Ragazzi inntar Festiviteten og Kristiansund. I 2015 fylte de festiviteten til stor glede for de som den gang hadde sikret seg billetter. I år har de derfor valgt å kjøre to konserter lørdag 21. oktober.
– Vi ønsker at så mange som mulig skal få denne opplevelsen. Derfor har vi satt opp to forestillinger, hvor den første starter kl. 18, og neste kl. 21, sier Lønning Andresen.

Med hjerte for Nordmøre
Operaen i Kristiansund omfavner talenter på hele Nordmøre.
– Vi brenner for gode kulturopplevelser. Her på Nordmøre er vi gode på det. Vi samler dyktige musikere, skuespillere og sangere fra hele regionen og sammen skaper vi kulturopplevelser for store og små. Det er vi stolte av.

Operasjefen er veldig fornøyd med at akkurat Reza e i Ragazzi skal starte operasesongen i Festiviteten.
– Vi lover feststemning i Festiviteten når disse gutta skrur på sjarmen!

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige