Aktuelt

Foto: Kristian Mykleset

Fant lykken i stappa

Karin Bakke (58) ble sjuk av nedbemanninger og kutt i Posten. Redningen ble den tradisjonelle limar-stappa i Kristiansund.

I 2008 fant Karin Bakke ut at hun måtte ta tak i sitt eget liv. Siden 1977 hadde hun jobbet på Posten. Men Posten ble en arbeidsplass i konstant endring, og stadige nedskjæringer, kutt og omstruktureringer drepte arbeidsgleden. En etter en forsvant kollegaene. Til slutt ble Karin sykemeldt.

– De siste årene mistrivdes jeg veldig. Jeg har aldri vært mye borte fra jobb, men da var det akkurat som om kroppen reagerte på alt presset. På starten av 2000-tallet ble jeg sykemeldt et helt år med rygg- og nakkeproblemer. Hele tiden lå usikkerheten i bunn. Er jeg den neste som må gå?, forteller Karin.

Impulskjøp

I påsken 2008 kom derimot vendepunktet. Sammen med to venninner var hun ute og gikk tur langs kaia i Kristiansund. De passerte bua hvor det inntil nylig var solgt pølse og limar-stappe, en Kristiansund-spesialitet. Potetstappa er seig som tapetlim, men det er slik den skal være. Nå var bua stengt og til salgs. Etter noen dager var den solgt. Til Karin.

– Det slo meg da vi var ute og gikk tur, at kanskje dette er noe for meg? Jeg er glad i mat og folk, så sånn ble det. Jeg forta meg å si opp på Posten, og har aldri angret på det. Nå er jeg min egen herre, og har det helt fantastisk, sier hun.

Bedre selvtillit

I en mannsalder har folk spist limar i Kristiansund. Før Karin tok over, hadde tre generasjoner i samme familie stått for driften. Karin var nødt til å lykkes med å lage stappa så seig og tung som den alltid har vært.

– Oppskrifta fulgte med på kjøpet, og jeg fikk heldigvis god opplæring av ei som jobbet der tidligere. Og tilbakemeldingene er en riktig opptur. Selvtilliten min har økt med all skryten jeg har fått. Jeg hadde aldri trodd at jeg med kun gymnaset og ett år på postskolen skulle starte for meg sjøl. Men det er ikke farlig å skifte beite, selv om en tror at en bare kan en ting. Det går ofte bedre enn en tror, sier Karin Bakke.

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige