Aktuelt

Foto: Heine Schjølberg

Lærer opp morgendagens problemløsere

En bedrift som tar saken i egne hender og sørger for at morgendagens kompetansebehov er å finne i regionen, er Nordmøre Energiverk (NEAS). Årlig tar de inn flere nye lærlinger. Det er lokal opplæring løst på beste vis.

I år har de 12 lærlinger i bedriften. På den måten sørger de for å lære opp hodene som skal løse fremtidens utfordringer på Nordmøre. NEAS er aktiv lærebedrift innen fagområdene: energimontør-, telekommunikasjonsmontør-, IKT- og kontorfag.

– Det er både et samfunnsansvar og et viktig rekrutteringstiltak for oss, sier administrerende direktør Knut Hansen.

Lærlingene blir ansatt i en periode på 2 til 2,5 år og får i denne perioden bryne seg på de problemstillingene og utfordringene som arbeidslivet byr på. De får være tett på og lære fra de aller beste. En av læremestrene er sjefen selv, Knut Hansen, som også startet sin karriere som lærling i Dragefossen Kraftanlegg AS, før han senere videreutdannet seg til å bli sivilingeniør elkraft.

– Å være med på å utdanne neste generasjon er svært givende. Det er mye kompetanse i veggene hos oss, den er det flott å få bruke i sin videste forstand.

Førsteklasses skolebenk
Å få være lærling i NEAS er stort. Det setter ikke bare spor i bedriften og i lærlingene selv, gjennom sitt arbeid setter lærlingene spor rundt om på hele Nordmøre. For eksempel, så er en typisk oppgave for en energimontør-lærling å bygge, vedlikeholde og fornye anlegg som skal gi elektrisk energi til nabolagene på Nordmøre.

– Det er artig å vite at det jeg gjør blir stående i mange år. Jeg kan se bort på det og tenke; det der har jeg gjort, sier energimontør-lærling Tom Johan.  

– Montørene slipper oss til etter hvert som de ser at vi begynner å lære. Vi får mer og mer ansvar, og får prøve mye selv, sier energimontør-lærling Lars Erik.

Gjør utvikling mulig
Et av hovedmålene til NEAS er å være en av regionens mest attraktive arbeidsgivere. Et mål de hele tiden strekker seg etter. Et ledd i det arbeidet er et tett samarbeid med Kristiansund videregående skole, hvor NEAS har deler av undervisningen, tilbyr omvisning og fagopplæring. Lærlingene rekrutterer de både fra Kristiansund vgs. og fra andre steder på Nordmøre.

Som medlem i Kom Trainee rekrutterer NEAS også nyutdannede kandidater. De har vært medlem av traineeordningen siden oppstarten, og har i dag én trainee i jobb, og i staben har de tre tidligere traineer – som alle har satt sine fotavtrykk i NEAS og nå bor og jobber i regionen.  

– Vi er veldig stolte over å gjøre utvikling mulig gjennom vår drift, avslutter Knut Hansen. 

Foto: Heine Schjølberg

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige