Aktuelt

Foto: Maria Lindén

Nye utfordringer krever ny kompetanse

SpareBank 1 Nordvest skal ikke bare være en lokalbank, de skal være en konkurransedyktig lokalbank. Det har resultert i fem nyansettelser hittil i år – og rekrutteringen baserer seg på den nye virkeligheten til banken, og mest av alt, til kundene.

Bank er ofte synonymt med rådgivere, økonomer, regnskapsførere, skjorter og slips. Dagens SpareBank 1 Nordvest byr imidlertid på et fargespill både i tjenester og kompetanse, og ikke minst tilpasninger til en stadig mer digital hverdag.      

– Det handler om å være tilpasningsdyktig for kundene våre. Om det er det unge paret som skal ta opp boliglån, femåringen som sparer til sykkel, foreningen som trenger en god økonomiløsning eller en investor som vil investere enda mer, så skal vi alltid tilby den beste løsningen. For å gjøre det trenger vi et bredt spekter av kompetanse som kan svare på kundenes behov i dag og i fremtiden, sier Kathrine Gjestad, HR-leder i SpareBank 1 Nordvest.

To av de fem nyansatte skal jobbe med analyse og system, mens de øvrige skal jobbe med marked og kommunikasjon, betalingsløsninger for bedriftskunder, og med fagområdet kreditt. 

Fra cockpit til bank
En av de som har sikret seg jobb er Maria Lindén – en svensk helikopterpilot bosatt på Averøy.

Lindén kom fra Sverige til Nordmøre i 2008, hvor hun de siste årene har jobbet som pilot ved helikopterbasen i Kristiansund. Hun er utdannet IT-ingeniør, og har jobbet flere år i Sverige med programutvikling. Nå skal hun inn i bankverdenen på Nordmøre og styrke SpareBank 1 Nordvest sin rolle som digital bank ytterligere.  

– Det er bra at lokalbanken lyser ut interessante stillinger for folk med min bakgrunn. Nå gleder jeg meg til å bidra med min IT-kompetanse på så mange måter og områder som mulig.

Lindén tror ikke det er mange likhetstrekk mellom yrket som helikopterpilot og bankansatt, og trekker frem at hun ser på SpareBank 1 Nordvest som en trygg og familievennlig arbeidsplass.

– Det at jobben ligger på Nordmøre er også en bonus – jeg elsker naturen her.  

De nyansatte i banken er en blanding av folk som allerede bor på Nordmøre, eller som har flyttet herfra for mange år siden og nå flytter hjem for å starte i ny jobb. I tillegg kommer de fra andre steder i inn- og utland, og ønsker nå å satse her.

– Det er gøy å kunne tilby attraktive stillinger som gjør at vi tiltrekker oss spennende folk og kompetanse utenfra. Det trenger vi og det trenger Nordmøre, sier Gjestad.

– Vi har godt av å få nye folk inn i organisasjonen. Folk som kan se på oss med andre briller, utfordre oss og få oss til å tenke nytt, sier hun.

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige