Aktuelt

Foto: NEAS

Regional rekrutteringsmotor i særklasse

12 år. 69 traineer. Mange nye innbyggere og et lass med kompetanse til regionen. Kom Trainee står seg som et unikt eksempel på regional rekruttering. Akkurat nå jobbes det med å rekruttere 6 nye kandidater som skal inn i noen av medlemsbedriftene høsten 2018.

Kom Trainee er et nettverk som består av 29 store og små aktører som sammen brenner for vekst og utvikling i regionen. Det er nettopp sammen de lykkes med å tiltrekke seg unge med høyere utdanning hit til regionen – og får de til å bli. 

Nåløyet
Traineeordninger er svært attraktivt på landsbasis. Det er en kickstart på karrieren som mange med høyere utdanning ønsker seg. Det innebærer mange søkere, og videre en heftig rekrutteringsprosess. En av de som kom gjennom nåløyet i fjor var Haavard Haugse. Han er utdannet sivilingeniør elkraft fra NTNU i Trondheim, og startet sitt traineeløp i Nordmøre Energiverk AS (NEAS) høsten 2017.

– Det som er så fantastisk med å være trainee er at man først og fremst er ansatt i en stilling for å lære. Det betyr at man utfordres kontinuerlig, og har mange dyktige medarbeidere som man kan lære av – og spille på lag med. 

Høy trivselsfaktor på og utenfor jobb
Det er mye kompetanse i medlemsbedriftene, og det er mye kompetanse hos traineene som kommer. Og selv om det er jobben som gjør at mange kommer, så sier Haugse at det er så utrolig mye mer som gjør at de blir.

– Det er lokalsamfunnet, folkene og ikke minst alle menneskene som vi møter gjennom det toårige traineeløpet. Også er det veldig gøy og lærerikt å være en del av et så tverrfaglig nettverk. Vi som er traineer tilbringer mye tid sammen, blir godt kjent og lærer mye av hverandre. Det er vennskap og erfaringer jeg kommer til å ta med meg videre.

–  Eventyr i Kristiansunds gater, stupbratte rørgater i Sunndalsfjella, vakre skiturer i bynære fjell. En hverdag i NEAS og Kristiansund byr på mye godt!

Kompetansebehov
Kom Trainee svarer ut mange av utfordringene regionen står ovenfor i dag. Det er blant annet for få med høyere utdanning og det er for få unge i regionen.

– Synergiene som skapes av nettverket Kom Trainee er enorme. Både i bedriftene, men også i lokalsamfunnet. Så det er viktig at vi som jobber i både privat og offentlig sektor ser hva vi kan få til sammen og åpner opp for at unge folk fra ulike steder, med ulik bakgrunn og tankesett får komme hit og sette sine spor i vår region, sier styreleder i Kom Trainee Ole J. Rugset, som til daglig jobber i NEAS.

– Vi trenger de kloke hodene for å sikre vekst og utvikling i regionen i dag og i årene som kommer –  det gir Kom Trainee oss, avslutter Rugset. 

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige