Aktuelt

Administrerende direktør i SpareBank 1 Nordvest Odd Einar Folland gratulerer Talgø MøreTre AS som vinner av prisen Årets Verdiskaper i 2017.

Foto: Tidens Krav

Vi heier på Nordmøre!

Nordmøre. En region med et rikt og mangfoldig næringsliv, fylt av små og store gründere og selskap som bygger og skaper verdier for seg selv og for samfunnet rundt seg.

Det er ikke til å stikke under en stol at næringslivet i små lokalsamfunn har mye - om ikke alt - å si. Det er brobyggere, solide arbeidsgivere, og for mange også en motivasjonskilde til valg av utdanning, karrierevei og bosted.

Verdiskaperkonferansen
Siden 2006 har SpareBank 1 Nordvest og Tidens Krav satt næringslivet og verdiskaping på kartet. Den 5. september går Verdiskaperkonferansen av stabelen på Knutzonlunden på Frei.

– Vi har et fantastisk næringsliv på Nordmøre. Det er på sin plass at vi løfter det fram og roser aktørene på veien, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Nordvest Odd Einar Folland.  

På programmet finner vi ikke minst finansminister Siv Jensen, men også Torgeir Silseth fra Gjemnes, som er Petter Stordalens høyre hånd i Choice-kjeden,eventyrer og fjellklatrer Siv Harstad, også hun fra Gjemnes, og flere andre som skal dele sine erfaringer og inspirere til økt verdiskaping på Nordmøre.Vinneren av Verdiskaperprisen 2017, Terje Talgø og Talgø MøreTre, skal fortelle hva prisen har betydd for dem. Og så, selve høydepunktet: kåringen av Årets verdiskaper 2018. 

Årets verdiskaper 
Ifølge kriteriene for prisen skal den gå til en bedrift/organisasjon/privatperson på Nordmøre som basert på fremtidsrettede og nyskapende ideer, kan vise til konkrete prosjekter og/eller aktiviteter med positive ringvirkninger for Nordmøre det siste året. Juryen legger også vekt på samfunnsansvar, markedsføring av Nordmøre, arbeidsplasser og lønnsomhet.

Tildelingen av tidligere priser viser den store bredden i næringslivet på Nordmøre. En god innblanding av kulturbedrifter finnes også i listen over tidligere prisvinnere, som omfatter Rindalslist, Tingvollost, Storvik Aqua, Vestbase, KBK, Operaen i Kristiansund, Kårvatn Fjellutstyr, Lanullva, Glassforum, Norway Events og Nordic Light. Samtlige vinnere er fortsatt sterkt oppegående. 

Bedriften som vant prisen i fjor var altså Talgø MøreTre AS, med hovedsete iTodalen i Surnadal kommune, et mangfoldig konsern bygget rundt trevirkets mange bruksområder, som samlet har cirka 170 ansatte og en omsetning på rundt 580 millioner kroner i fjor.

– Det er veldig stort å få anerkjennelse for den jobben vi legger ned og de arbeidsplassene vi har skapt. Det er med stor ydmykhet og stolthet vi føyer oss inn i listen over bedrifter som kan kalle seg verdiskapere i regionen, sier Terje Talgø.

– Vi heier så inderlig på Nordmøre, og er både stolte og glade for å få hedre noen av verdiskaperne i regionen på denne måten, sier Folland.  

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige