Her Bor Vi

Foto: Jan Helge Birkelund

Atlanterhavsveien

Publisert: 13. desember 2016 kl. 13.32

Atlanterhavsveien er et prakteksempel på et møte mellom moderne ingeniørkunst og nordmørsk natur. Den har blitt omtalt som verdens vakreste bilreise og er en nasjonal turistvei som strekker seg fra Eide til Averøy. På Atlanterhavsveien kan du virkelig få kjenne på storhavets råskap. Under byggingen, som startet i 1983 og var ferdig 1989, måtte arbeiderne kjempe seg gjennom hele 12 orkaner.

Veien består av syv bruer og to fiskebruer og er kjent for den fantastiske nærheten til natur og dyreliv. Her kan man skue utover stedet hvor store deler av fiskeflåten tidligere jobbet med livet som innsats for å livnære et helt folk. Fra Atlanterhavsveien er det også mulig å observere både sel og havørn på nært hold. 

Atlanterhavsveien ligger ytterst til i havgapet. De mange holmene som omkranser veien har i flere århundrer fungert som havn og møtested for fiskere, bønder og sjøfolk. Her kunne man søke ly under stormen eller forberede seg til å gå over Hustadvika, et av de farligste havstykkene langs norskekysten.

Atlanterhavsveien tiltrekker seg både nordmøringer og turister hele året, og det i all slags vær. Selv når det blåser som verst er Atlanterhavsveien et spektakulært syn, dette tiltrekker seg blant annet mange fotografer. I 2005 ble Atlanterhavsveien kåret til århundrets byggverk i det 20.århundret av det norske folk.


Kilder:
visitnorway.no
atlanterhavsveien.info
nasjonaleturistveger.no

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige