Her Bor Vi

Foto: Inger Johnsen

Fjordruta

Publisert: 31. mai 2018 kl. 19.58

Fjordruta tar deg med på en spektakulær vandring mellom hav, himmel og fjell. Det er Kristiansund og Nordmøre Turistforening som har bygget opp ruta, som er en sammenhengende rute gjennom nordmørskommunene Kristiansund, Aure, Rindal, Surnadal og Halsa, i tillegg til Hemne.

Løypa starter ved Kvernberget Lufthavn i Kristiansund. Den er 15 mil lang og tar deg gjennom et variert og vakkert landskap fra Kristiansund og rundt Vinjefjorden til Halsa på Nordmøre. Fjordruta har noe for den som er glad i lange turer, korte dagsturer og toppturer.

Arbeidet med Fjordruta ble startet i 1996, og den siste hytta av totalt 12 hytter ble bygd i 2009. Høydemeter over havet på hyttene gir også et innblikk i variasjonen i både utsikt og terreng, da den lavest beliggende hytten er Imarbu og ligger 5 moh – og den høyest beliggende hytten er Hardbakkhytta, som du finner på 789 moh.

Dette er en reise som tar deg fra sjø til uberørte høyfjell. Anbefales til både små og store turgåere – og husk; man trenger ikke gå hele ruten, en dagstur alene, med venner eller familie i fantastiske omgivelser er aldri feil!

Kilder:
Kristiansund og Nordmøre turistforening
Fjordruta.dnt.no 

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige