Her Bor Vi

Foto: Foto: Jon Olav Ørsal/Todalen.no

«Kjøtt og påsse»

Publisert: 22. september 2016 kl. 18.25

«Kjøtt og påsse» er en gammel tradisjonsrett som opprinnelig kommer fra Surnadal. Retten oppstod som et resultat av knappe kjøttressurser før i tiden, hvor det var viktig å benytte seg av det man hadde og utnytte råvarene fullt ut.

Fra gammelt av bestod matretten av både sau og grise-kjøtt, hvor «påssen» var en pose laget av lerrets-ty, som er fylt med raspa potet, salt, løk, pepper og byggmel. Tilbehøret bestod av kålrabistappe, kokte poteter og fettet fra kjøttet.

Retten står like godt i dag, men det er blitt vanlig å lage en versjon med middagspølse eller en annen pølsevariant. Det er også veldig vanlig å finne lokale varianter av retten som gjerne følger familiegenerasjoner på Nordmøre. 

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige