Her Bor Vi

Foto: Kristin Hove

Mølsgrøt

Publisert: 23. mars 2017 kl. 13.40

Mølsgrøt er en unik og gammel tradisjonsrett fra Nordmøre. Enten det har vært begravelse, bryllup eller konfirmasjon, så har mølsgrøten vært et fast innslag på det nordmørske matbordet i ca. 100 år.

Den blir sett på som en delikatesse og er kjent som et pålegg med en karamell- og brunostaktig smak. Helst skal mølsgrøten spises på nystekte vafler, men man kan også bruke det som et søtt pålegg på brød eller rundstykker.

Mølsgrøten er laget av melk og sukker som kokes i opptil en hel dag for å oppnå den perfekte smaken og den riktige konsistensen. Aller helst skal den kokes i en kasserolle av kobber for å oppnå best resultat. 

 

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige