Her Bor Vi

Foto: Roar Halten

Smølabonan i by'n

Publisert: 4. oktober 2017 kl. 18.20

Smølabonan er stort dugnadsarrangement hvor både næringsliv, kulturaktører, bedrifter og enkeltpersoner reiser til Kristiansund og lager liv i by'n. Og når Smølabonan inntar by'n kommer tilreisende fra hele Nordmøre for å delta på arrangementet.

Smølabonan holder til i sentrum av Kristiansund; i Gågata og i Kaibakken, hvor man kan få kjøpt blant annet gulrot, kjøtt, sveler og sjømat av mange slag. Det selges også kunst i form av både malerier og keramikk, samt strikkede klær og mye mer.

Senere på kvelden er det i Braatthallen det skjer, hvor blant andre Smøla Janitsjar spiller. 

For mange Nordmøringer og andre tilreisende er Smølabonan et av årets høydepunkt. På denne dagen er byen stappfull av både Kristiansundere, Smølaboner og andre tilreisende, og stemningen er på topp! Mange av aktørene som deltar har vært med helt fra starten i 2002, og nye kommer stadig til. 

2017 er et ekstra spesielt år, for da kommer Smølabonan til Kristiansund for 15. gang og Kristiansund er 275 år. I den anledning har Smølabonan invitert venner og naboer fra Hitra og Frøya til en festhelg i Kristiansund. Det blir folkeliv og fantastisk stemning i by'n, så dette må du få med deg!

Kilde:
Tidens Krav 

Les også:
Mer fra Vi som elsker Nordmøre:

Deltakere

KNN
Bedriftspartner
Operaen i Kristiansund
Amfi
Nordmøre Revisjon
Sunndals næringsselskap
SpareBank 1 Nordvest
Tidens Krav
Vestbase
Kruse Larsen
NEAS
Nordea
Gjensidige